Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης

Εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης. Σε μια χώρα με μακραίωνη ναυτική παράδοση, η ιστιοπλοϊα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της ζωής των Ελλήνων. Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης, έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους στον τομέα της Ιστιοπλοϊας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εξασφάλισε για τους κατόχους της Ευρωπαίκής Κάρτας Νέων σημαντική έκπτωση στα μαθήματα για απόκτηση του βασικού διπλώματος ιστιοπλοϊας ανοικτής θαλάσσης. Τα μέλη της Κάρτας Νέων, με τη συμμετοχή τους στα μαθήματα, εκτός από την έκπτωση που τους παρέχεται γίνονται αυτομάτως και μέλη του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης και έχουν πρόσβαση σε περαιτέρω σημαντικές παροχές και εκπτώσεις.

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ιδρύθηκε το 1961 με έδρα τον Πειραιά και με πρωταρχικό καταστατικό σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της Ιστιοπλοΐας στην ανοικτή θάλασσα σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο, πράγμα το οποίο δηλώνεται και στην επωνυμία του. Παράλληλος σκοπός του Ομίλου είναι η βελτίωση της ναυτικής τέχνης και η διατήρηση της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων.

Τα γραφεία-εντευκτήρια του Ομίλου βρίσκονται στο Μικρολίμανο του Πειραιά, στο ιδιόκτητο τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο στην Ακτή Αθηνάς Δηλαβέρη 3. Στο κτίριο αυτό εκτός από τις διοικητικές υπηρεσίες που βρίσκονται στο ισόγειο υπάρχει στον πρώτο όροφο το εντευκτήριο και
η βιβλιοθήκη και στον δεύτερο όροφο δύο αίθουσες εκπαιδεύσεως / σεμιναρίων χωρητικότητας 180 ατόμων.Στον τρίτο όροφο βρίσκεται η πολλαπλών χρήσεων Αίθουσα Αιγαίου Στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκονται τα εργαστήρια μηχανών και οι αποθήκες  του ναυταθλητικού υλικού.

Ο Πανελλήνιος “Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης έχει πέντε ιδιόκτητα σκάφη ανοικτής θαλάσσης. Στον λιμενίσκο του Μικρολίμανου ελλιμενίζονται τα σκάφη ιδιοκτησίας του, καθώς και σκάφη των μελών του.

Οργανώνει ετησίως μεγάλους ιστιοπλοϊκούς αγώνες με κορυφαία διοργάνωση από το 1964 τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Αιγαίου, γνωστή ως Ράλλυ Αιγαίου, η οποία εξασφαλίζει κάθε χρόνο τη συμμετοχή των περισσοτέρων ελληνικών αγωνιστικών σκαφών και μεγάλη συμμετοχή ξένων σκαφών.

Comments are closed.

© 2015 ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ